Partners in innovatie

Bij de introductie van nieuwe papierproducten, additieven of procesoptimalisaties is de opschaling van laboratorium naar industriële schaal altijd een spannend moment. Voordat men gaat produceren op grote papiermachines is het vaak wenselijk eerst een productieproef te doen op een kleinere pilotmachine. Daarmee is met beperkte investeringen in tijd en kosten een volledige inschatting te maken van de effecten op full-scale niveau.

Naast dat wij een productiebedrijf zijn, stelt Schut Papier ook haar papiermachine beschikbaar voor zulke pilot-producties. Onze papiermachine is één van de kleinste en flexibelste papiermachines op industriële schaal, en leent zich er dan ook bij uitstek voor om gebruikt te worden als pilotmachine. Zowel onze papiermachine, coater, mensen en laboratorium zijn daarbij inzetbaar. Wij denken graag met u mee.

Download hier onze flyer ‘Facility pilot’ voor meer informatie over de mogelijkheden.

Wilt u graag contact over een pilot?

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden en wilt u meer informatie ontvangen? Stuur ons dan vooral een berichtje of bel ons; wij staan voor u klaar!