Onze producten

Aquarelpapier

Aquarelpapier

Ons aquarelpapier wordt sinds jaar en dag door schilders gewaardeerd om zijn hoge kwaliteit en de diverse beschikbare oppervlaktes, gramgewichten en samenstellingen.

Olieverfpapier

Olieverfpapier

Ons recept voor olieverfpapier is door de jaren heen geperfectioneerd tot een papier van hoge klasse, waarbij geen sprake is van doorslag.

Acrylpapier

Acrylpapier

Het acrylpapier van Schut Papier heeft lekker veel body en een natuurlijke oppervlaktestructuur die worden gewaardeerd door kunstenaars met veel én weinig ervaring.

Schets- & tekenpapier

Schets en tekenpapier

Schut Papier produceert schets- en tekenpapier in zowel matte en gladde kwaliteit en met viltmarkering. Voor ieder niveau en voor ieder wat wils.

Marker- & Mangapapier

Marker en Manga paper 1

Dit papier is speciaal ontwikkeld voor het werken met alcoholmarkers: de inkt drukt niet door op de volgende pagina.

Passe-partoutkarton

Museumkarton waaier

Ons passe-partoutkarton is zuurvrij en zorgt voor de juiste bescherming en meer diepte in ieder ingelijst kunstwerk of foto.

Museumkarton

Museumkarton waaier

Dit karton is uitermate geschikt voor professionele doeleinden zoals het tentoonstellen van kostbare kunstwerken en het beschermen daarvan tijdens opslag en transport.

Kunstenaarspapier: In de voetsporen van Rembrandt

De bekende kunstschilder, etser en tekenaar Rembrandt van Rijn is één van de Hollandse meesters die vermoedelijk gebruik gemaakt heeft van ons kunstenaarspapier. Vele andere kunstenaars, professioneel of hobbyist, zijn hem al gevolgd.

Echte kunstenaars weten dat een kunstwerk valt of staat met het juiste papier. Het gebruikte medium en de sfeer die u wilt neerzetten zijn in de keuze voor het juiste papier zeer bepalend. Ongeacht uw behoeftes qua samenstelling en oppervlakte, in ons ruime aanbod aan kunstenaarspapieren vindt u ongetwijfeld een geschikt papier voor uw project! Als ervaren producent van kunstenaarspapier bieden wij papier voor diverse mediums. Denk hierbij aan:

 • Kleur- of grafietpotlood
 • Viltstift
 • Alcoholmarkers (o.a. Copic)
 • Pen
 • Houtskool
 • Inkt
 • (Pastel)krijt
 • Gouache
 • Aquarel-, acryl- en olieverf
 • Ets
 • Lithografie
 • Koperdruk

Voor vrijwel al deze mediums kunt u kiezen uit verschillende oppervlaktes die variëren van glad tot zeer ruw. Door het papier af te stemmen op het medium en het gevoel dat u wilt overbrengen heeft u als kunstenaar altijd het papier in huis dat bij u past en waardoor uw werk het beste uit de verf komt.

Recepten maken het papier

In 1618 werden de eerste recepten voor het vervaardigen van papier geschreven. Net als een oud familierecept voor de lekkerste soep zijn deze papierrecepten in de loop der jaren geoptimaliseerd, zonder daarbij de 400 jaar oude tradities uit het oog te verliezen. Het resultaat van deze jarenlange ervaring is een diverse reeks kunstenaarspapieren waarin traditie hand in hand gaat met de behoeften van de hedendaagse kunstenaar.

Ons kunstenaarspapier wordt vervaardigd met de meest zuivere grondstoffen, om tot optimale artistieke prestaties te komen. Daardoor is al ons kunstenaarspapier verouderingsbestendig, zuurvrij en neutraal gelijmd. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden qua oppervlakte, belijming, gramgewichten en samenstelling van het papier. Al het kunstenaarspapier kan worden geleverd op rol of verwerkt tot vellen of blocs met diverse afmetingen.

Private label kunstenaarspapier

Wilt u echt iets unieks? Behalve voor kunstenaarspapier van onze eigen merken in verschillende formaten, bent u bij ons ook aan het juiste adres voor private label kunstenaarspapier. Met onze relatief kleine en flexibele papiermachine en jarenlange ervaring kunnen we snel inspringen op nieuwe marktontwikkelingen en uw specifieke wensen en behoeften. Laat ons weten wat u zou willen, dan gaan we samen aan de slag om speciaal voor u een nieuw type kunstenaarspapier te ontwikkelen.

Heeft u interesse in een private label?

Laat uw gegevens dan achter via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.