Veelzijdig sinds 1618

Schut Papier is een kleine maar veelzijdige papierproducent van hoogwaardige, ongestreken kwaliteitspapieren. We staan bekend om de hoge kwaliteit van onze kunstenaarspapieren, gekleurde en grafische papiersoorten, het gebruik van allerlei soorten vezels en de maatwerkoplossingen die wij bieden. Onze producten worden wereldwijd afgezet.

Sinds de oprichting in 1618 is de fabriek van Schut Papier al gevestigd op de huidige locatie aan de Kabeljauw in Heelsum (Gelderland). Op één enkele papiermachine met een bereik van 70 tot 600 g/m2 en met 40 medewerkers worden alle papiersoorten geproduceerd. Daarbij zijn er nauwelijks beperkingen wat betreft formaat, dikte, kleur en oppervlak. Tevens kunnen we allerhande functionele coatings aanbrengen met onze in-line coater. Het hoge kwaliteitsniveau van onze producten borgen we met continue kwaliteitsmonitoring op de machine.

Schut Papier is onderdeel van de Franse groep Exacompta Clairefontaine S.A. Binnen deze groep zijn wij één van de vier zelfstandig opererende papierfabrieken, maar de enige die buiten Frankrijk is gevestigd. Met onze voortdurende focus op nieuwe toepassingsgebieden en producten worden we beschouwd als waardevolle toevoeging aan de groep, mede in de ontwikkeling van nieuwe papiersoorten en procesoptimalisaties.

Contact

Wij staan voor je klaar

Info

Tel. +31 (0)317 319 110
KVK 09001229 BTW 001302917B01
Kabeljauw 2 6866 NE HEELSUM Nederland