Afgedankte jeans

Jeans worden gemaakt van katoen en katoen is tevens één van de grondstoffen voor sommige kunstenaarspapieren. De link tussen papier en restvezels uit de textielrecycling was voor ons dan ook snel gelegd tijdens een rondleiding door een fabriek waar oude, afgedankte jeans werden verwerkt tot nieuwe garens. Het viel ons op dat er bij dat proces ook vezels vrijkomen die te klein zijn om opnieuw kleding van te maken, maar wél het juiste formaat hebben om papier van te maken. Het resultaat: een nieuwe, bijzondere papiersoort dat voor 50% bestaat uit gerecyclede jeansvezels.

Ons jeanspapier heeft, dankzij de toevoeging van de jeansvezels, een zachte touch en een kenmerkende jeansblauwe kleur die zorgen voor een unieke en luxueuze uitstraling. Het papier is goed te bedrukken, rillen en vouwen en wordt onder andere al gebruikt in de hobbymarkt en voor het vervaardigen van luxueuze draagtasjes, doosjes en labels voor het verpakken van bijvoorbeeld…spijkerbroeken! Wij kunnen dit produceren in diverse gramgewichten en formaten en het kan zowel op rol als in vellen worden geleverd.

Download hier de flyer over ons Jeanspapier.

Meer informatie of een monster aanvragen?

Heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten en wilt u meer informatie of monsters ontvangen? Stuur ons dan vooral een berichtje of bel ons; wij staan voor u klaar!