Jaarrond leverbaar

Werken met agro- en tuinbouwreststromen betekent meegaan met de seizoenen. Ieder gewas en iedere teelt heeft een andere levenscyclus, wat betekent dat de reststromen die wij kunnen verwerken in papier veelal ook niet allemaal het gehele jaar door beschikbaar zijn. Voor veel klanten is dat onwenselijk, omdat zij erop willen kunnen bouwen dat zij op ieder moment in het jaar hetzelfde papier kunnen inkopen. Om minder seizoensgebonden te zijn hebben wij daarom loofpapier ontwikkeld.

Loofpapier is een bijzondere papiersoort op basis van houtvrije cellulose met toevoeging van een klein deel restmaterialen uit de agro-industrie. Het papier kan jaarrond geleverd worden met dezelfde specificaties en een vrijwel gelijke uitstraling, maar wordt door het jaar heen van diverse soorten agro-restmaterialen gemaakt, afhankelijk van het loof dat op dat moment beschikbaar is.

Ons loofpapier is goed bedrukbaar met diverse druktechnieken en kan goed worden gerild en gevouwen. Daardoor is het bruikbaar voor diverse toepassingen variërend van boeken, briefpapier, flyers, enveloppen en ander algemeen drukwerk tot verpakkingen en de meest uiteenlopende hobbyprojecten. Loofpapier kan op klantspecificatie worden geproduceerd in gramgewichten van 100 tot 500 g/m2 en vanaf 2.000 kg.

Meer informatie of een monster aanvragen?

Heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten en wilt u meer informatie of monsters ontvangen? Stuur ons dan vooral een berichtje of bel ons; wij staan voor u klaar!