Grafisch papier

Grafisch papier

Onze grafische papieren zijn veelal voorzien van bijzondere kenmerken zoals watermerken, veiligheidsvezels of geschepte randen en zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Technisch papier

technisch papier

Veel niche-toepassingen vragen om technische papieren die op maat worden ontwikkeld en geproduceerd. Dankzij onze kennis, ervaring en kleinschaligheid produceren wij dit soort producten graag.

Kunstenaarspapier

Aquarel streep 2

Schut Papier produceert kunstenaarspapier voor diverse mediums, waaronder kleur- of grafietpotlood, viltstift, alcoholmarkers, pen, houtskool, inkt, (pastel)krijt, gouache, aquarel-, acryl- en olieverf, ets, lithografie en koperdruk.

Gekleurd papier

papiersoorten

Wij produceren gekleurd papier in alle mogelijke kleuren, desgewenst met een watermerk en met iedere mogelijke oppervlaktestructuur.

Circulair papier

Valorise

Geïnspireerd door het denken van de circulaire economie hebben wij diverse, bijzondere papiersoorten ontwikkeld op basis van reststromen uit de agro- en tuinbouwsector en de industrie.

Veiligheidspapier

Maintiendrai

Met behulp van diverse technieken zoals watermerken en zichtbare en onzichtbare veiligheidsvezels maken wij veiligheidspapier voor o.a. notarissen, diploma’s, waardebonnen en flessenlabels.

Bio-degradable board

Plantenlabel

Dit papier heeft een hoge waterbestendigheid maar is toch biologisch afbreekbaar. Perfect als alternatief voor plastics in diverse toepassingen, zoals plantenlabels.

Valorise by Schut Papier

Valorise

Valorise by Schut Papier is een ongestreken papier met een unieke receptuur op basis van lokaal gewonnen restvezels uit de tomatenplant.

Gecoate papiersoorten

Gecoat papier 1

Sinds enkele jaren beschikken wij over een coater waarmee wij diverse, functionele coatings kunnen aanbrengen op het papier. Bijvoorbeeld een alcoholbarrière of een speciale coating voor wijnlabels.

Papiersoorten voor iedere toepassing

Papier is er in veel soorten, kleuren en maten. En dat is maar goed ook, want iedere toepassing vraagt om een geheel eigen set van eigenschappen. Daarnaast geldt: zoveel mensen, zoveel wensen. Als specialiteitenfabriek leveren wij een grote verscheidenheid aan papiersoorten. Daar zit ongetwijfeld ook iets tussen dat naadloos aansluit op uw behoeften. En zo niet? Dan ontwikkelen wij het graag voor u!

In 1618 rolden de eerste soorten papier al van onze papiermachine, en in de loop der jaren is ons receptenboek steeds verder uitgebreid. De vier kleuren in ons logo verwijzen naar onze vier belangrijkste productgroepen: kunstenaarspapier, grafisch papier, gekleurd papier en technisch papier. Eigenlijk is echter (vrijwel) elke soort papier mogelijk. Of u nu zoekt naar een speciaal papier om een bijzonder boek op te (laten) drukken, labelpapier met veiligheidskenmerken om vervalsing van exclusieve flessen wijn tegen te gaan of papier voor een specifieke technische toepassing, wij helpen u graag verder.

De juiste mix van recept en proces

De eigenschappen van het papier worden bepaald door de combinatie van het papierrecept en de diverse mogelijkheden die het productieproces biedt. Onze papiermachine is uitgerust met diverse traditionele en moderne technologieën waarmee een breed scala aan productkenmerken gerealiseerd kunnen worden. Naar uw behoefte kunnen wij bijvoorbeeld veiligheidsvezels of agro-restvezels toevoegen aan het papier of kan er een vergé of beeldwatermerk worden aangebracht. Ook oppervlaktebehandelingen zoals viltmarkeringen, oppervlaktelijming (impregneren) en (barrière)coatings behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor heeft u een ruim aanbod in verschillende soorten papier!

U roept, wij draaien!

Geheel naar behoefte van klanten zoals u, werken wij nog vrijwel dagelijks aan het ontwikkelen en produceren van nieuwe papiersoorten. Ons receptenboek bevat inmiddels meer dan 1800 recepten voor de meest uiteenlopende soorten papier en groeit nog steeds!

Vrijwel al onze papiersoorten zijn ooit ontwikkeld op basis van een specifieke klantbehoefte. Onze kennis en ervaring zetten wij ook graag voor u in. Dus bent u op zoek naar papier voor een bepaalde toepassing of naar een papier met (een combinatie van) specifieke eigenschappen, maar kunt u het niet vinden bij de groothandel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Dankzij onze relatief kleine en flexibele papiermachine en jarenlange ervaring met het maken van verschillende soorten papier en vezeltechnologie ontwikkelen wij in relatief korte tijd nieuwe papiersoorten voor u en testen deze ook in de praktijk. Al bij een afname vanaf 2.000 kg gaan wij graag voor en samen met u aan de slag om uw eigen, tailor-made papier te ontwikkelen.

Heeft u interesse in een papiersoort?

Laat dan een bericht achter via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken.