FSC en PEFC gecertificeerd

Bij Schut Papier zijn duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend. Dit is zichtbaar in onze circulaire producten en in de diverse certificaten en programma’s waarin we deelnemen. Zo zijn wij onder meer FSC en PEFC gecertificeerd*. We betrekken onze grondstoffen uit verantwoord gekapt bos en gebruiken uitsluitend chloorvrij gebleekte pulp. Het zuivere water voor ons productieproces en de geproduceerde warmte worden maximaal hergebruikt en op ons dak liggen 1440 zonnepanelen die voorzien in 25% van onze eigen energiebehoefte. Daarnaast werken we continu verder aan de reductie van ons energie- en waterverbruik.

Schut Papier is Natural Captain in het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen en Economie (BEE). Natural Captains zijn de voorhoede van het Nederlandse bedrijfsleven die het denken en werken met natuurlijk kapitaal concreet vertalen in zichtbare acties. Als Natural Captain zoeken we samen met andere koplopers uit het bedrijfsleven naar oplossingen om economische ontwikkeling hand in hand te laten gaan met bewust en slim gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Voor Schut Papier gaat dat concreet over het gebruik van vezelhoudende reststromen als lokaal beschikbare grondstoffen voor papier en de afzet van deze papierproducten. In onderstaande video wordt dit nog beter uitgelegd:

* Hieronder kunt u onze FSC- en PEFC-certificaten downloaden. Tevens zijn onze milieurapporten op aanvraag beschikbaar.

FSC-certificaat

PEFC- certificaat


Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten en wilt u meer informatie of monsters ontvangen? Stuur ons dan vooral een berichtje of bel ons; wij staan voor u klaar!