400 jaar terug

De historie van Schut Papier voert terug naar de Gouden Eeuw. In die tijd ontwikkelde de samenleving zich in hoog tempo. Op de Veluwe ontstonden tal van papierfabriekjes die gebruik maakten van het schone water en de waterkracht van de snelstromende beekjes. Zo ook de papiermolen die door de jaren heen is uitgegroeid tot het Schut Papier van vandaag:

1618: In Heelsum wordt papierfabriek ‘De Veentjes’ gesticht, een watermolen met papierfabriek.

1710: De fabriek wordt verkocht aan de familie Schut die zich richt op de productie van kwaliteitspapier.

1895: De fabriek brandt tot de grond toe af. Er wordt een nieuwe fabriek gebouwd waarbij met stoom gedreven machines de functie van de watermolen overnemen.

1977: De laatste telg van de familie Schut krijgt de leiding over de fabriek.

1982: De aandelen in de papierfabriek worden door de familie Schut overgedragen aan De Gelderse Papiergroep NV. Dit brengt meteen de productie met zich mee van het authentieke en wereldberoemde ‘Van Gelder Oud Hollands’: een serie gevergeerde brieven en enveloppen met schepranden, mét en zonder watermerk.

1998: Papierfabriek Schut B.V. wordt onderdeel van de Franse groep Exacompta Clairefontaine S.A. Binnen deze groep kan Schut Papier met een grote mate van zelfstandigheid ondernemen. Hiermee is de juiste basis gelegd voor een gezonde toekomst.

2013: Papierfabriek Schut krijgt een nieuw gezicht! De naam wordt veranderd in Schut Papier en de oude huisstijl is vervangen door een nieuwe, eigentijdse huisstijl. Het logo vertegenwoordigt de vier grootste productgroepen via de vier kleuren: geel voor kunstenaarspapier, groen voor business papers, oranje voor gekleurd papier en paars voor de technische en op maat gemaakte papiersoorten. De kwaliteit, het vakmanschap en de grote diversiteit aan productmogelijkheden zijn gelijk gebleven, maar het is een nieuwe uitstraling die staat voor een bedrijf dat vooruitstrevend en continu in beweging is.

2018: Schut Papier viert haar 400e verjaardag

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag of bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten en wilt u meer informatie of monsters ontvangen? Stuur ons dan vooral een berichtje of bel ons; wij staan voor u klaar!